egyetemi sport

2019.06.13. 08:00

Idén 15 éves a Buzánszky-kupa

Izgalmas mérkőzésekkel, ügyességi versenyekkel, valamint cheerleader bemutatóval várta a szórakozni és szurkolni vágyókat a Debreceni Egyetem az idei Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nagydöntőjére. Ehhez kapcsolódva ünnepi megemlékezést tartottak kedden a Debreceni Egyetem Karácsony Sándor termében.

Fotó: Matey István

A rendezvényen Bács Zoltán kancellár elmondta, hogy a 15 éves egyetemi bajnoksághoz nagyon sok szép emlék kötődik. – Az induláskor Buzánszky Jenő volt a torna védnöke, majd később róla nevezték el. Az eltelt negyed évszázad alatt közel 30 ezer diák fordult meg az egyetemi pályán. Ezek a számadatok pedig azt mutatják, hogy igenis van rá igény. Ez a kupa méltóképpen őrzi a sport nagykövetének emlékét – emelte ki.

Összekötő erő

Az ünnepségen Jávor András a DEAC elnökeként arra hívta fel a figyelmet, hogy a Debrecen Egyetem elhivatott minden iránt, ami képes előrébb vinni magyarságunkat és a sportéletet. Ennek az eseménynek hívó szava a futball, hívó személyisége és képviselője pedig Buzánszky Jenő. A legendás futballozó és az Aranycsapat hallatán, büszkén kihúzza magát minden magyar ember – fogalmazott.

A köszöntők zárásaként a DEHÖK elnöke, Bognár István Ádám is megjegyezte, hogy a hallgatói részvétel szép számokat produkált az eltelt évek során, hiszen lányok és külföldi hallgatók mindig alkotnak csapatokat a mérkőzések során. Mindez pedig a sport szeretete és közösség építő ereje nélkül nem jöhetne létre.

Az ünnepi megemlékezést emlékfa ültetése kísérte, majd díjátadó ceremóniával zárult a program.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában