tömegsport

2019.05.03. 10:45

Ismét futók lepik el a Nagyerdőt

Több mint hatszáz fő részvétele várható a IV. G4 Nagyerdei Terep Félmaraton amatőr futóversenyre május első szombatján.

Fotó: Olvasónk fotója

Minden évben egyre többen jönnek a rendezvényre. Magyarországon kívül a környező országokból (Lengyelország, Románia, Szlovákia, Ukrajna) is érkeznek sportolók, akik gyönyörű erdei környezetben, nagyszerű terepen versenyezhetnek – írja olvasónk szerkesztőségünknek eljuttatott levelében.

A verseny szervezője a Debreceni Kilométerek Sportegyesület, társszervező a Hajdú Rendészeti Sportegyesület. A futás szerelmesei négy kategóriából választhatnak: félmaraton, negyedmaraton, minimaraton és gyerekfutam (2,5 km). A gyerekfutamon minden versenyző ingyen indulhat, nincs nevezési díj.

A rajt helyszíne a Benczúr Gyula utcai körforgalomtól kétszáz méterre, az erdőben található. A hosszabb távokon chipes időmérés lesz. Az útvonal végig erdei terepen, a temető mögötti futópályán halad. Egy kör 5,3 km. A félmaratonosoknak négy kört, a negyedmaratonosoknak két kört, a minimaratonosoknak pedig egy kört kell teljesíteniük.

A helyszínen még lehet nevezni. A célban mindenki, aki teljesítette a távot, egyedi befutóérmet kap. Valamennyi távon az abszolút első három helyezett nemenként díjazásban részesül, valamint kategóriánként az első helyezettek. Külön díjazásban részesülnek a rendészeti kategóriában (rendészeti szervek, fegyveres testületek alkalmazottai) induló versenyzők, félmaraton és negyedmaraton távon.

Rajtidők

9.00 – Gyerekfutam

10.00 – Minimaraton

10.05 – Negyedmaraton

10.10 – Félmaraton

A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani, a Benczúr Gyula utcán a versenyre érkező gépkocsik miatt, torlódás várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában