sportlövészet

2019.05.24. 11:33

Friss irányzat hódít: rajta, futás a lőállásba!

Pető László örült, mikor megjelent a palettán a lövészet új ágazata.

Fotó: olvasói felvétel

Miskolcon rendezték meg múlt hétvégén a Sportlövészet Target Sprint Diákolimpia országos döntőjét. Több debreceni fiatal is elindult, és remek eredményeket értek el.

Az egyéni küzdelmekben Kacsurják Gréta Mercédesz (DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimn. és Ált. Isk.) a nyíltirányzékú légpuskások között, a III-IV. korcsoportban aranyérmet szerzett. Kovács Eszter (DE Kossuth Lajos Gyak. Gimn. és Ált. Isk., V-VI. kcs.) a dobogó harmadik fokára állhatott fel, Krajnyák Lilla Viktória (DE Kossuth Lajos Gyak. Gimn. és Ált. Isk.) az ötödik, Daróczi Zsuzsa (DE Kossuth Lajos Gyak. Gimn. és Ált. Isk.) pedig a hetedik helyen zárt. Veres László (Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma, V-VI. kcs.) egy ötödik, Pósán András a III-IV. korcsoportban (Svetits Katolikus Óvoda. Ált Isk., Gimn. és Koll.) egy negyedik helyet szerzett. Csapatban a DE Kossuth Lajos Gimnáziumának csapata, Krajnyák, Daróczi és Kovács összetételben ezüstnek örülhetett.

A légpiszolyosoknál (III-IV. kcs.) Bordás Nóra Bianka (Derecskei I. Rákóczi György Gimn.) a második lett, míg Takács Tünde (Debreceni Ady Endre Gimn.) a negyedik. Busi Bálint (Debreceni Ady Endre Gimn.) a második legjobb eredményt produkálta, Rádai Soma (Debreceni Petőfi Sándor Ált. Isk.) a negyediket.

Új szakág

Pető László, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület vezetője (fenti képünkön tanítványával, Kacsurják Gréta Mercédesszel) mesélt a versenyről lapunknak. – A target sprint egy mozgalmasabb lövész szakág, melyet két éve hoztak létre, ez volt az első diákolimpiai döntő. A debreceniek, akik indultak a versenyen, mind lövészsulisok. Komolyan szeretnénk foglalkozni ezzel az irányzattal a jövőben, mert úgy látom, a szülők inkább tekintik ezt sportnak, mint a sima lövészetet. A lényeg, hogy a sportolók futnak 400 métert, majd beállnak a lőállásba, ott várja őket a fegyverük, és a feladat, hogy lelőjenek öt bukó tárcsát, de maximum tízszer próbálkozhatnak. Ezt a futás-lövés kombinációt többször is megismétlik – mondta Pető László.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában