labdarúgó-válogatott

2019.05.22. 11:13

Ferenczi és Pávkovics keretben maradt

A lokista Bódi Ádámot viszont kihagyta a szűkített alakulatból Marco Rossi szövetségi kapitány.

Fotó: Kovács Péter

Három fővel szűkítette az Azerbajdzsán és Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőre kijelölt keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz tréner döntése értelmében a bő keret tagjai közül Bódi Ádámnak, Eppel Mártonnak és Gazdag Dánielnek nem kell csatlakoznia a csapathoz május 27-én – írja a Nemzeti Sport Online.

Később csatlakoznak

Az MLSZ honlapja kiemeli, az RB Leipzig jelezte a magyar válogatott szakmai stábjának, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán csak június 2-án, a hivatalos FIFA-játéknapok kezdetekor csatlakozhat a nemzeti csapathoz, és a Sporting Kansas City vezetősége is csak ekkor engedi el Baráth Botondot és Németh Krisztiánt.

„Sajnos az RB Leipzig és a Sporting Kansas játékosai csak június 2-án csatlakozhatnak hozzánk, viszont a hatékony edzésmunkához elegendő számú játékossal kell dolgoznunk már az első héten is, így egyelőre csak három fővel szűkítettük a keretet” – idézi Marco Rossit az mlsz.hu.

A szövetségi kapitány a debreceni Bódi Ádámot, illetve Eppel Mártont és Gazdag Dánielt hagyta ki a szűkített keretből. Előbbi kimaradása kissé érdekes, hiszen a Loki középpályása talán pályafutása legjobb szezonját futotta a múlt héten véget ért pontvadászatban. Bent maradt viszont a gárdában a két DVSC-s védő, a balhátvéd Ferenczi János és a középső bekk Pávkovics Bence.

Az RB Leipzig és a Sporting KC játékosain kívül Kádár Tamást is kénytelen nélkülözni nemzeti együttesünk a jövő heti edzéseken, de a Dinamo Kijev combizomsérülésből lábadozó hátvédje már a magyar válogatott fizioterapeutáival végzi a rehabilitációs munkát.

„Arról, hogy kik utazhatnak majd velünk Bakiba, leghamarabb jövő hét végén döntünk a szakmai stábbal” – tette hozzá Rossi.

A kerettagok május 27-én kezdik meg a munkát a soron következő két Eb-selejtezőre.

A mieink június 8-án Azerbajdzsánban lépnek pályára, három nappal később pedig Walest fogadják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában