Kiállítás

2023.09.23. 15:26

Ingyenesen látogatható a Madách 200 című tárlat

Az előadások előtt egy órával és az előadások időtartama alatt látogatható a magyar dráma napján megnyílt Madách 200 kiállítás a Csokonai Fórum második emeleti előcsarnokában.

Haon.hu

Forrás: Csokonai Színház

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jóvoltából a Csokonai Nemzeti Színház rendelkezésére bocsátott Madách Imre-installáció egyes állomásain a Színháztörténeti Intézet olyan archív előadás-felvételeiből, fényképeiből és hangfelvételeiből láthatnak az érdeklődők összeállítást, amelyek Madách Imre Tragédiájának legendás színpadi adaptációiban szerepeltek - számolt be róla a Csokonai Színház. A látogatók megismerkedhetnek a magyar művészeti élet kiemelkedő alakjai — Szinetár Miklós, Vámos László, Ruszt József, Illés István, Kolozsi Béla, Beke Sándor, Lengyel György, Schlanger András, Csiszár Imre, Vidnyánszky Attila, Hudi László, Szikora János, Telihay Péter, Alföldi Róbert, Bodolay Géza, Kerényi Imre, Jeles András és Paál István — műhelyében született Az ember tragédiája-értelmezésekkel. Mindezt Mira János Jászai Mari-díjas díszlettervező látványvilága mint önálló installáció keretezi.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a kiállítás ingyenes, nem jegyhez kötött, bárki megnézheti, ám azokat az érdeklődőket, akik nem színházi előadásra érkeztek arra kérik, hogy az egy óra elteltével hagyják el a Csokonai Fórum épületét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában