Helyi kultúra

2023.06.04. 19:09

Egy fiatal amatőr művész első önálló kiállítása nyílt meg Létavértesen

Koszta Panna, a mindössze 17 éves amatőr művész június 3-án két tucatnyi grafikai alkotásaival, festményeivel lépett szülővárosa közönsége elé a Városi Könyvtár és Művelődési házban megnyílt „Benyomás” című kiállításán.

Koszta Panna, Erdei Sándor és Máté József

Forrás: Kővári Krisztián / Városháza

A megnyitó szép számú közönségét Zorán: Ünnep című számának előadásával Koszta Panna és Holub Károly kettőse köszöntötte.

– A Létavértesen élő emberek alkotásait bemutatni mindig nagy büszkeség számunkra, hiszen ezáltal hozzájárulunk településünk hírnevének öregbítéséhez. Büszkék vagyunk rá, hogy láthatjuk a nagy szeretettel, szorgalommal és odaadással készített alkotásokat és megtapasztalhatjuk a művészi tehetség ragyogását – mondta köszöntőjében Pappné Szabó Mária intézményvezető.

A tárlatot Erdei Sándor költő, újságíró nyitotta meg: – Koszta Panna egyedi látásmódja, izgalmas alkotói stílusa, témaválasztása és a különböző technikák bátor alkalmazása visszatükrözik a világból látott, megélt élményeket. Az alkotások kivételes tehetségről árulkodnak és kiváló minőséget jelentenek.

Koszta Panna egyéni látásmódját, ízléses szín és formavilágát Máté József, a helyi Arany János Általános Iskola pedagógusa fedezte fel. Számos versenyen sikeresen szerepelt. Már korábban részt vett a Vámospércsi Grafikai Műhely nyári tanfolyamán, ahol tovább fejleszthette tehetségét, technikai ismereteit és megmutathatta kreatív ötleteit is.

Koszta Panna sajátos művészi világát, ötletgazdag inspirációit június 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Rózsa utca 1. szám alatti kiállítóteremben.

Turóczi Barnabás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában