Díjátadó ünnepség

2023.06.09. 19:09

A friss Artisjus Irodalmi díjasok műveit már láthatta színen a debreceni közönség

Visky András a debreceni könyvbemutatón

Forrás: Napló-archív

Két debreceni kötődésű alkotót is elismertek az Artisjus Egyesület díjátadó ünnepségén június 5-én a Magyar Zene Házában. Az irodalmi nagydíjat Darvasi László érdemelte ki Az év légiutas-kísérője című novelláskötetéért, valamint teljes írói életművéért. A szegedi születésű babérkoszorús és József Attila-díjas író, pedagógus színházi bemutatkozása 1993. november 27-én volt a debreceni Csokonai Színházban. A Vizsgálat a rózsák ügyében című darabot Pinczés István rendezte. Ezt követően Darvasi László több művének ősbemutatóját is élvezhette a közönség a cívisvárosban.

A próza kategóriában irodalmi díjat vehetett át Visky András a Kitelepítés című regényéért. A saját családtörténetét rögzítő kötet előzményeként megírta a Júlia – Párbeszéd a szerelemről című monodrámát, amelyet néhány éve láthatott a Csokonai Színház közönsége. A József Attila-díjas erdélyi magyar írótól ebben az évadban is játszottak egy drámát Debrecenben. A test történetei – Lina és Teréz című előadást az író fia, Visky Andrej rendezte.

Artisjus Irodalmi Díjjal tüntették még ki Babics Imrét, Herczog Noémit és Bene Sándort.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában