Egynapos túra

2023.05.02. 16:37

Megyénk kincsei: buszos kirándulásra vitték a győztes gyerekeket

Forrás: hbmo.hu

Egynapos buszos élménykirándulásra vitte a Megyénk kincsei nevű vetélkedő győzteseit a vármegyei önkormányzat, olvasható a hbmo.hu-n.

Mint írták, április 26-án a középiskolai korosztályban döntőt nyert Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium „Magyar Árgus” elnevezésű négyfős csapata és osztálytársaik (felkészítőtanáruk Porkoláb Benedek), míg április 27-én az általános iskolai korcsoport nyertes négyese, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola „Olimpiai Vitézek” csapata (felkészítőtanáruk dr. Körtvélyesiné Bokross Eszter) és társaik ismerkedhettek meg a bihari értékekkel.

Mindkét csoport útja elsőként Berettyóújfaluba vezetett, ahol átfogó tárlatvezetés mellett a Zsinagóga Kultúrtér és a Bihari Múzeum különleges gyűjteményét tekinthették meg. Innen Bakonszegre a Bessenyei György Emlékházba indult tovább a túra, majd Nagyrábén egy finom ebédet követően a tájházat, a Mezőgazdasági Hagyományok Gyűjteményét és az országos védettségű műemléket, a fazsindelyes, négy fiatornyos református templomot látogatták meg a tanulók. A tartalmas és élménydús kirándulást a zsákai Rhédey-kastély felfedezésével zárta le a diáksereg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában