A polgármester vette át

2023.05.30. 11:55

Kulturális elismerést kapott Nádudvar önkormányzata

A díjat a Magyar Népművelők Egyesületének (MANE) háromnapos vándorgyűlésén vehették át a települések képviselői Budapesten, a Klauzál Házban május 24-én.

Az ünnepélyen Maczik Erika polgármester vette át Nádudvar elismerését

Forrás: önkormányzat-archív

A szakmai előadások és műhelymunkák mellett díjátadás is szerepelt a programban.

A Magyar Népművelők Egyesülete által alapított Önkormányzatok a Közművelődésért Díjat idén három településnek ítélték oda. Az ünnepségen Nádudvar önkormányzata mellett Budafok-Tétény és Szentes önkormányzata is elismerésben részesült. A díjat nádudvari részről Maczik Erika polgármester vette át Bordás Istvántól, a MANE elnökétől.

Kulturális elismerést kapott Nádudvar önkormányzata
Forrás: önkormányzat-archív

Önkormányzatok a Közművelődésért díj annak a települési önkormányzatnak adományozható, amely hosszú időn keresztül példamutató tevékenységet folytat a helyi közművelődés és kultúra szervezése terén. Olyan finanszírozási és döntéshozatali gyakorlatot alakított ki, amely kiemelten támogatja a helyi kulturális értékek megőrzését, új értékek teremtését. Tevékenységében kiemelkedő szerepet játszik a helyi kulturális intézmények, közösségek munkájának elismerése, működésük segítése.

ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában