Rendhagyó rendezvény

2023.05.02. 14:46

Bejött a létavértesieknek az összefogásból megvalósult áprilisi majális

Gyerekek a színpadon

Forrás: Kővári Krisztián-archív

Remek új kezdeményezésnek bizonyult az április 30-án délután a Klassai utcai parkolóban megtartott Áprilisi majális program, melynek kezdeményezői és szervezői a vértesi településrészen élő Guba Imréné, Tóthfalusiné Bubrik Beáta és Újvárosiné Slifka Mariann voltak. Céljuk egy olyan esemény megszervezése volt, ami bővíti a városi szabadidős programkínálatot, és mindenki számára kellemes élményt nyújt a hosszúhétvégén. 

Az áprilisi majális közönsége
Forrás: Kővári Krisztián-archív

A rendezvényt önkéntes felajánlásokból, egyének, közösségek támogatásából oldották meg. A kedvező időjárásnak is köszönhetően sok érdeklődő tekintette meg a gyermek-, ifjúsági- és felnőtt műsorszámokat, capoeira és judó bemutatókat, és csatlakoztak a népi játékokba, kézműves foglalkozásokhoz. Tombolasorsolás, büfé, helyi termékek vására, néptáncosok műsora, táncház, tűztánc bemutató biztosította a majálisköszöntő sikerét.

Közös tánc
Forrás: Kővári Krisztián-archív

A szervezők bebizonyították, hogy egy kis közösség összefogása és jó szándéka sok embernek tud maradandó élményt nyújtani, és az esemény is hozzájárult a Létavértesen élők összetartozás érzésének erősítéséhez. A kezdeményezést jövő tavasszal folytatni szeretnék. 

Turóczi Barnabás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában