Kiállítás

2023.05.21. 15:20

Új tárlat nyílik a MODEM-ben

Keserű Károly Keserü debreceni retrospektív kiállítása a művész első három évtizedet bemutató tárlata.

Körbe-körbe: Debrecenből Debrecenbe címmel nyílik kiállítás a MODEM-ben május 27-én. A tárlat egy varázslatos világba vezeti el a nézőt, mely egyszerre megszerkesztett, mértani és rendszerelvű, ugyanakkor játékos, bolondos, dekoratív – egy igazi vizuális kalandtúra. Cérnarácsozatban szaladgáló pöttyök, apró vonalkákkal megrajzolt szőttesek, apró lyukakkal teleszurkált papírlapok - olvasható a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ portálunkhoz eljuttatott közleményében. 

Mint írják, Keserű Károly Keserü több mint száz rajzán és festményén a XX. század művészetének nagyjai, a festő szellemi rokonai találkozgatnak, hogy eszmét cseréljenek a művésszel és a nézővel.

A kiállításra több mint húsz magángyűjteményből érkeznek alkotások. A tárlat szakmai partnere a Várfok Galéria, támogatója pedig a Péter Képkeretezés és Galéria.

A 15 órakor kezdődő megnyitón köszöntőt mond programja Puskás István alpolgármester. A tárlatot Dr. Hoffmann Miklós matematikus nyitja meg, amely után Nagy T. Katalin tárlatvezetést tart. 

Közreműködik: Szakura együttes

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában