Most vasárnap

2023.05.30. 13:30

Évszakok a Kárpát-medencében: új kiállítás nyílik a Partium Házban

A nemzeti összetartozás napján lesz a megnyitó.

Kertész Hajnalka alkotását is láthatjuk majd

Forrás: Kertész Hajnalka

2021-ben óriási sikerrel zárult az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a Kárpát-medence Intézet és a Magyar Házak Hálózata által közösen szervezett, 100 hallgatót befogadó Kárpát-medencei magyar nyelvű fotótanfolyam, a végzett hallgatók pedig megalapították a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaságot. 

Az aktívan működő egyesület tagjainak friss alkotásaiból válogat az Évszakok a Kárpát-medencében című kiállítás, olvasható a debreceni Partium Ház közleményében. Belső-Magyarországról Gombár Mária; a Délvidékről Erdélyi Olivia, Jusztin László, Kassza Árpád, Ótos András; Erdélyből Bánházi Gyöngyi, Hátszegi Csaba, Héjja Árpád, Kertész Hajnalka, Kovács Orsolya, Labancz István; a Felvidékről pedig Paneszová Karin és Fábián Gergely – összesen 13 alkotó munkái lesznek láthatóak ezúttal.

A kiállítás június 4-én, vasárnap, 15 órakor nyílik meg. A tárlatot Stanik István, a Magyar Házak Hálózat szakmai igazgatója nyitja, a megnyitón közreműködik Ács János karmester, zongoraművész, Antoni Norbert énekművész és Vranyecz Artúr színművész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában