Országos Karikázó Fesztivál

2023.04.11. 12:01

Országos harmadikok lettek a debreceni karikázó lányok

Szilágysági táncával dobogós helyezést ért el a Debreceni Egyetem Hortobágy Néptáncegyüttesének leánykara az ötödjére megrendezett Országos Karikázó Fesztiválon, közölte hétfőn az egyetem hírportálja.

Karikázó fesztivál debreceni egyetem haon
Forrás: unideb.hu

A kárpát-medencei női táncokat felvonultató eseményt a debreceni Vasutas Egyetértés Művelődési Központban rendezték meg április 1-én. A főként egyetemistákból és végzett diplomásokból álló művészeti csoport női kara 17 fővel mutatta meg magát, és 3. helyezést értek el.

A műsor zenei anyagát Tóth Lilla Lenke szerkesztette, a koreográfiát Lakatos Fanni Anikó állította össze. A Járjátok csak leányok című versenyszám szilágysági lánytáncokat dolgozott fel.

Az elmúlt években gyarapodó létszámmal, olaszországi turnén is sikerrel szereplő Hortobágy Néptáncegyüttes idén ősszel ünnepli fennállásának 70. jubileumát. A Debreceni Egyetem hivatalos művészeti csoportja nem csupán városi szinten, hanem országosan is a legrégebb óta fennálló néptáncos alakulatok egyike.

A novemberi nagyszabású jubileumi műsorban a Karikázó Fesztiválon díjnyertes koreográfiát is láthatja majd a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában