Közgyűlés

2023.03.23. 09:57

Megszavazta a debreceni közgyűlés a Csokonai Színház új igazgatóját

32 igennel egyhangúlag elfogadták.

Forrás: Molnár Péter

A csütörtöki közgyűlésen Papp László, Debrecen polgármestere ismertette, három pályamű érkezett be, szakmai bizottság véleményezte azokat, s egyértelmű döntést hozott: dr. Mátyássy Szabolcs Zoltán pályázatát javasolja elfogadásra. 

Gondola Zsolt (Civil Fórum) azt a kérdést tette fel, hogy a szakmai bizottság milyen szempontok alapján döntött ennyire egyértelműen.

Puskás István alpolgármester (Fidesz-KDNP) a kérdésre válaszolva elmondta, a törvényi előírások szerint egy jelöltet kell  megnevezni. 

A meghallgatás során minden pályázót alaposan kikérdeztek, mindenki egy-egy óra terjedelemben kifejezhette elképzeléseit. Érdemben bemutatták pályázatukat, mindegyik értékes volt – szögezte le.

Arra kerestünk jelöltet, hogy a Csokonai Nemzeti Színház vezetésére alkalmas személyt megtaláljuk, akinek szakmai programja a jelen és jövő elképzeléseire, a múlt hagyományainak továbbépítésére is alkalmas, és a nemzeti színházi státusznak is megfelelő. Írásbeli és szóbeli meghallgatás alapján alakult ki az egyöntetű vélemény – tudatta.

Dr. Mátyássy Szabolcs Zoltán lett az új igazgató 
Forrás: Molnár Péter

Gondola Zsolt megjegyezte, úgy hallotta ő is, hogy nagyon értékes pályaművek érkeztek, nem kellene elengedni a másik két jelöltet sem.
Papp László úgy fogalmazott, azért is nagy horderejű ez a döntés, mert nehéz időszak után van a színházi szakma. –Debrecen pedig speciális helyzetben volt az elmúlt években, részben a pandémia miatt. Meg kell jegyzeni, a színház művészei megtalálták annak a lehetőségét, hogy tartsák a kapcsolatot a színházszerető közönséggel – emelte ki a polgármester. Hozzátette, ezért nagy elismerés jár a színészeknek és Gemza Péter igazgatónak is. Kitért arra is, még zajlik a történelmi épület felújítása. – Egészen más lépték lesz a debreceni színházi élet a következő években, sokkal nagyobb befogadóképességű lesz – tette hozzá. A polgármester köszönetét fejezte ki Gemza Péter igazgatónak, hogy ebben a nehéz időszakban összefogta a társulatot, vitte a színházi életet, és jó teljesítményt tudtak nyújtani.

SZT 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában