Programajánló

2023.02.08. 17:34

Mesés kiállítás nyílt Nádudvaron

Kolozsvári-Donkó Rebeka gyermekeknek szóló színes mesetárlata a nagyobbakat is elbűvölheti.

Forrás: Marján László

A február 8-án nyílt – Ambrus Bonifác furulyajátékával felvezetett – kiállítás egy szép szeletet ad kultúránk színes és értékes világából népmesékhez, mondókákhoz, népballadákhoz köthető illusztrációkban, batikolt textilképekben és különböző technikával készült bábok formájában testet öltve. Valójában még ennél is többet!

A zömmel óvodás gyermekek alkotta közönség számára Benő-Nagy Réka etnográfus, a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégium igazgatója mesés formába foglalva nyitotta meg a kiállítást, s mutatta be az alkotót, aki kisgyermek korától a mesék birodalmában érzi jól magát.

Benő-Nagy Réka és az általa megnyitott kiállítás
Benő-Nagy Réka és az általa megnyitott kiállítás
Forrás: Marján László

A kiállítás megnyitója után a Bodorka Népmesepont vezetői, Rácz Anikó és Kolozsvári-Donkó Rebeka interaktív népmesejátékkal nyűgözték le az óvodások és kísérőik figyelmét. A gyerkőcök egy székelymese meghallgatását követően, és ahhoz kapcsolódóan egy békebeli disznótor szereplőiként is megélhették a játék és az alkotás feledhetetlen örömtét.

Rácz Anikó az óvodásoknak mondott mesét
Rácz Anikó az óvodásoknak mondott mesét
Forrás: Marján László

Kolozsvári-Donkó Rebeka „Aki nem hiszi, járjon utána!” című kiállítása február 28-ig megtekinthető a nádudvari művelődési központ kiállítóterében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában