Rendhagyó énekóra

2023.02.08. 17:17

Gyermekeknek szólt a nóta Hajdúsámsonban

A nemzetközi hírű Kossuth- és Liszt Ferenc díjas népzenei Muzsikás Együttes tartott rendhagyó énekórát a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulájában a napokban.

Rendhagyó énekórán zenélt a Muzsikás Együttes Hajdúsámsonban

Forrás: Dandé Melinda

Mint közismert, az együttes tagjai a Mol Új Európa Alapítvány támogatásával rendhagyó összevont iskolai énekórákat tartanak szerte az országban, melyre előzetesen lehet regisztrálni, a zenészek pedig ez alapján fogadják és vállaljak a megkereséseket.

A napokban a hajdúsámsoni általános iskolában jártak. Varga Annamari, 1.b osztályos tanuló izgatottan várta a fellépőket, hiszen ez tényleg nem a megszokott énekóra volt számára. Elmondta, hogy nagyon szeret énekelni és néhányat a muzsikusok által játszott népdalokból is ismert.

Varga Annamária 1. b osztályos tanuló
Varga Annamária 1. b osztályos tanuló
Forrás: Dandé Melinda

– Gyermekbarát, vicces, kedves egyénisége volt az előadóknak, ezzel azonnal megfogták a gyerekeket. Sikerült két tanítási óra között teljesen kikapcsolódniuk, és úgy tudtak új ismereteket szerezni a hangszerekről, hogy közben ritmusra járt a lábuk, énekeltek. Be lettek vonva a műsorba, amit nagyon élveztek, levezették a feszültségüket – osztotta meg tapasztalatait Máté Adrienn pedagógus.

A Muzsikás Együttesnek az alapítvány 75 koncertjét támogatja idén, továbbá megalakulásának 50. évfordulóját is ünnepelni fogja. Ennek apropóján a MÜPA felkérésére egy nagykoncerttel készülnek húsvét hétfőn. Nemrégiben Debrecenben, Miskolcon, Pécsen léptek fel, hamarosan pedig a Jászságban, Győrben találkozhatnak velük a gyerekek. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában