Programok

2022.11.24. 13:28

Tényleg színes lesz a debreceni advent, többek között egy falat olasz és angol karácsonyt is kapunk

Ebben az évben indult útnak az ALL-IN Debrecen programsorozat, mely ezidáig a flamand, a zsidó és a svájci kulturális napokon is azt a célt tűzte ki, hogy megismertesse a velünk élő kultúrák egy-egy szegletét. A következő hetekben a Debreceni Advent ideje alatt komoly- és könnyűzenei koncerteken, gasztronómiai bemutatón és közösségi programokon keresztül épít hidat az emberek között.

Forrás: Napló-archív

Az ALL-IN Debrecen kulturális napjait követően most az adventi programokon keresztül mutatja meg a velünk élő sokszínűséget, ez alkalommal a karácsony változatosságát – áll a Főnix Rendezvényszervező közleményében. A programsorozat teret ad a különböző kultúrákból érkezők számára, hogy megmutassák, náluk milyen hangulatban telnek az ünnepi előkészületek legyen szó hagyományokról, zenéről vagy gasztronómiáról.

November 27.

15.00-15.30 Olasz karácsony: Panificio il Basilico x Luca Balduccio (Dósa nádor tér)

Az olasz tradíciókon alapuló pékség mennyei karácsonyi kóstolóján kapunk egy falatot az olaszországi karácsonyból. Kiderül, mi a tökéletes panettone titka, sőt néhány konyhai praktikát is hazavihetünk magunkkal. A falatok elkészülése közben a Debrecenben élő Luca Balduccio mesél arról, hogyan ünnepelnek karácsonykor Olaszországban, ki a Babbo Natale, és azt is megtudhatjuk, milyen fogásokkal és süteményekkel készülnek az olasz mammák.

19.00-19.45 The kidney stones (Dósa nádor tér)

A hét tagból álló The kidney stones nevű formáció zenészei öt különböző országból érkeztek Debrecenbe, most pedig színpadon mutatják meg, hogyan zenélnek együtt, és adják elő a popzene világából ismert karácsonyi dalokat.

December 3.

18.00-19.00 M.É.Z. Együttes: Kelta advent (Dósa nádor tér)

A M.É.Z. Együttes „Kelta advent“ címmel készített tematikus koncertet az ír, skót és angol népzenei hagyományokra építkezve, mely többségében ír és skót eredetű karácsonyi dalokat mutat be a középkortól egészen napjainkig.

18.00-19.30 Angol karácsony (Csonkatemplom)

A Debreceni Csonkatemplom koncertje az angol karácsonyokat idézi meg és hozza el közönsége számára. Műsoron H. Purcell, G. F. Händel, D. Willcocks, J. Tavener, A. Carter és J. Rutter művei válnak hallhatóvá.

December 9.

18.00-19.30 Advent Európában (Csonkatemplom)

Európában komponált, advent ihlette zeneműveket hallhat majd lebilincselő, fennkölt, ünnepi hangulatban a közönség. Műsoron angol, francia, magyar, német, olasz, orosz, ukrán adventi és karácsonyi kompozíciók várhatóak a reneszánsztól a 20. századig a Sol Oriens Kórus tolmácsolásában.

December 17.

20.15-22.00 ALL-IN Xmas Disco (Jégpálya, Kossuth tér)

A korcsolyapálya lemezjátszói mögött Dew Tailor, a Helldance DJ-je nemzetközi karácsonyi zenékkel várja a korizni vágyókat. Az ALL-IN Xmas Disco-n sorra váltakoznak majd a bulisabbnál bulisabb idegennyelvű karácsonyi slágerek, és meglepetésként ezen az esten a velünk élő nemzetek lobogói is felfedezhetőek a pálya körül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában