Kiállítás

2022.10.03. 12:35

Szabadtéri kiállítás nyílik a debreceni sétálóövezetben

A tárlat Tamási Áron munkásságára és személyes kapcsolataira fókuszálva mutatkozott be idén elsőként Budapesten.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

„A madárnak szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége” – állította a 2022-ben 125 éve született Kossuth-díjas író, Tamási Áron.

2022-ben az ő személye és munkássága előtt tiszteleg a Petőfi Kulturális Ügynökség a Kiemelt Programok Igazgatóságának szervezésében a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen, hogy változatos programokkal írásainak üzenete, ereje, hite a nyelvben és a szavakban minél több olvasóhoz eljusson – közölte hétfőn a debreceni önkormányzat.

Az író életét bemutató Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125 című szabadtéri kiállítás (kurátor: prof. Dr. Sipos Lajos irodalomtörténész) a Farkaslakán született Tamási Áron munkásságára és személyes kapcsolataira fókuszálva mutatkozott be elsőként Budapesten áprilisban, ezután erdélyi turnéra indult: Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Gyergyószentmiklóson és Torockón találkozhatott vele a közönség.

Az erdélyi turnét követően a szabadtéri tárlat augusztus 18-án mutatkozott be Budapesten, a MOMKult előtti Sirály sétányon, innen október elejéig szintén Budapesten, a Könyvfesztiválon láthatta a közönség.

A 8 totemoszlopból álló szabadtéri kiállítás a Csapó utcai sétálóövezetben október 3-tól egy hónapon keresztül lesz látható. Október 3-án, 18 órától Csáky-Juhász Anna, a Petőfi Ügynökség Nonprofit Zrt. Kiemelt Programokért Felelős Programigazgatóságának programigazgatója átadja a kiállítást a debrecenieknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában