Megelevenedett történetek

2022.10.05. 13:29

Mesés együttműködés: ilyen volt a magyar népmese napja a Hatvani-iskolában

Ismét rendhagyó, különleges módon ünnepelte a Debreceni Hatvani István Általános Iskola szeptember 30-án a magyar népmese napját, tudatta portálunkkal Németi Katalin iskolai könyvtáros. 

Benedek Elek születésnapjára kicsik és nagyok közösen emlékeztek: előbbiek az Ákom Bákom Bábcsoport klasszikus előadásában „A kiskondás” kalandjait élvezhették, utóbbiak pedig három magyar népmeséből választva legókockákból építhették fel kedvenc történetüket.

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Az együttműködés apropója a mese napján túl a játékgyártó cég fennállásának 90. évfordulója volt, melyhez kapcsolódva a szervezők meseépítő versenyt hirdettek. 

A hagyományt és a korszerűt ötvöző akció népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a gyerekek óriási lelkesedése, a beérkezett pályamunkák minősége és mennyisége. 

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A jeles napnak köszönhetően nemcsak a kockák keltek új életre, hanem már-már elfeledett népmeséink szereplői is.

A kreatív alkotásokból összeállított kiállítás megnyitóján a résztvevők újra találkozhattak A só, A kőleves, vagy Az égig érő paszuly történetével, rácsodálkozva, ki hogyan tudta felhasználni a megszámlálhatatlan variációt rejtő, színes elemeket. 

A mesék felismerhetőségét, az építőkockák felhasználási módját, a legjobb ötleteket, kivitelezést a cég és a szervező iskola értékes ajándékokkal jutalmazta. 

Felső tagozatos díjazottak:

I. Gulyás Barnabás 6.b

II. Szabó Hanna 5.c

III. Lányi Nóra 6.b

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Alsó tagozatos díjazottak:

I. Fodor András 3.b

II. Végh Angéla 4.b

III. Csernyik Sára 3.b

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Különdíj: Pacza Boglárka 3.a

Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A „Népmesét LEGO kockákból” című népszerű tárlatot a gyermekek az iskola könyvtárának nyitvatartási idejében október 7-ig tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában