A német egység napja

2022.10.02. 20:07

Közös mérföldkő számunkra a német egység

A német egység napja alkalmából szervezett találkozót a Magyar–Német Ifjúságért Egyesület vasárnap a Kölcsey Központban.

Forrás: Molnár Péter

A Lipcsétől Debrecenig – lépések a múltból a jövőbe című programsorozat Papp László polgármester ünnepi beszédével vette kezdetét. 

– A német nemzet iránt érzett szimpátia és Debrecen szerepvállalása, a páneurópai piknik miatt is rendkívül megtisztelő, hogy mi adhatunk otthont a német egység napjának. Ha van nemzet, amely ismeri azt az érzést, hogy határ választja el egymástól a rokonokat és barátokat, az a magyar. Megvan tehát a történelmi alapja, hogy mi, magyarok a 20. század egyik legkiemelkedőbb eseményének tekintjük az egységes német állam létrejöttét, s hogy történelmi jelentőségű szerepet vállalhattunk benne – fogalmazott. 

Julia Gross, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete
Forrás: Molnár Péter

Julia Gross, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete is köszöntötte a jelenlévőket, akik később Debrecen, Sopron, Berlin – Német–magyar együttműködés a rendszerváltástól napjainkig címmel hallhattak beszélgetést. 

Forrás: Molnár Péter

A megemlékezés a Könyvkultúra az NDK-ban című kiállítás megnyitójával zárult. 

SZD
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában