Kultúrtipp

2022.10.14. 12:17

Igazi programcsemegével várja közönségét a Csokonai Fórum

Nagyszabású koncerttel ünneplik az opera és az operett napját.

Forrás: Csokonai Színház / Máthé András

A teátrum énekkara Bizet Carmen, Puccini Bohémélet, Erkel Bánk bán, Verdi Rigoletto című operáiból válogat, de részletek csendülnek fel a legismertebb magyar operettből, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjéből, Lehár Víg özvegyéből és a készülő Mágnás Miskából is – tudatta portálunkkal a Csokonai Színház sajtóreferense.

A két jeles nap egymás után, október 24-én és 25-én szerepel a naptárban. Előbbit 2002-ben nevezték ki a magyar operett napjának Kálmán Imre születésnapja alkalmából, és ugyanerre a napra esik az operett másik zsenije, Lehár Ferenc halálának évfordulója is.

Október 25. Georges Bizet, a Magyarországon főként a Carmen zeneszerzőjeként ismert francia zeneszerző születésnapja, és immár negyedik alkalommal tartják ezen a napon a világ operaházai és operatársulatai a műfaj világnapját.

A Csokonai Színház társulata a két jeles napot közös koncerttel ünnepli október 24-én, hétfőn 17 órakor a Csokonai Fórum előcsarnokában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában