Húrok közé csaptak

2022.09.08. 17:00

Utcára nyílik a suliajtó: a belvárosban kezdett új tanévet a Rocksuli

Örömzenével és új szakokkal kezdődik a tanév a könnyűzene-iskolában, ahol akár metálvillával is jelentkezhetünk az órán.

A Rocksuli 34. tanévét kedden az iskola művész pedagóusai nyitották meg a Csapó utcai minikoncertjükkel

Forrás: Molnár Péter

Ha az első becsengetést nem is, a debreceni Rocksuli tanévnyitóját annál nagyobb érdeklődéssel várták a napokban a régi és leendő diákok. Az intézmény immár 34. alkalommal hirdette meg hagyományos és új tagozatait, melyekre korhatár és előképzettség nélkül jelentkezhetnek az érdeklődők. A Rocksuli nem első alkalommal lépett ki az Ifiház épületéből, hagyományos tanévkezdő zenés programsorozatuk, a 20. Más-7 egészen vasárnapig biztosít zenés ízelítőt a debreceniek számára. Aki hangszert, mikrofont vagy éppen keverőpultot ragadna, a beiratkozás hetében választhat a tárgyak közül (dob és ütős hangszerek, ének, billentyűs hangszerek, szaxofon, koncerttechnikus, zenei producer, fénytechnikus).

Balogh Miklós Péter
Forrás: Napló-archív

Balogh Miklós Péter intézményvezető a Haonnak elmondta: ezúttal az elmúlt évieknél is többen, csaknem ötszázan jelentkeztek az első félévre, hatalmasat nőtt az érdeklődés, csak az ének szakra negyvennel több beiratkozót számoltak a tavalyinál. Az intézmény új kurzussal is jelentkezik, a honlapon meghirdetett Hangfürdő mesterképzésen a hangterápiás eszközök világával ismerkedhetnek meg a Rocksuli diákjai. Ebben a képzésben az Ifiházban megtartott foglalkozások online YouTube Live előadásokkal egészülnek ki, havi három alkalommal.

Nem akkreditált, de oklevelet adó, gyakorlati képzésen alapuló koncerttechnikus kurzus is indul, itt kezdőként is elsajátíthatjuk a színházi, klub- vagy fesztiválkörülmények között adódó hangosítási ismereteket, megtanulhatunk hangstúdióban dolgozni vagy saját zenénket elkészíteni otthoni, házi stúdióban.

Az oktatás tematikája továbbra sem változik, egy félévben négy hónapon át egyéni órákon fejlesztik magukat a diákok a tanárok segítségével, az utolsó egy hónapban pedig a zenekari próbák vannak, hiszen nagyon fontos, hogy társaságban tudjanak zenélni a diákok.

A Más-7 idén újdonsággal zárul, pénteken minikoncert várja a látogatókat a Békás-tónál, ahol a debreceni könnyűzene-iskola pedagógusai és formációi lépnek színpadra. Vasárnap a népszerű örömzene zárja a beiratkozás hetét a Nagyerdei Víztoronyban, ahol előzetes regisztráció után mindenki a saját, választott hangszerén játszhatja el a szervezők által meghirdetett négy dalt. Balogh Miklós Péter végül ara hívta fel a figyelmet, hogyha valaki tervezte, de még nem jelentkezett az első félévre, a héten még megteheti, a sok beiratkozó miatt azonban nem érdemes elhúzni a papírmunkát, mivel napról napra fogynak a zenetanárok szabad időpontjai.

Szakál Adrienn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában