Kultúrtipp

2022.09.23. 13:34

Két testvér gyászának történetével indul a MagdaFeszt

Javában zajlanak a Gyászúton – vidám sirató két hölgyre, egy zongorára című komédia próbái a Csokonai Fórumban.

Forrás: Máthé András

A kortárs francia szerző magyar színházakban is nagy sikerrel játszott darabja egy családtörténet bizarr feltárása fekete humorral bőven átszőve – írja ajánlójában a Csokonai Színház. 

A darab során az idős édesanyjukat elveszítő Annette-et és Bernadette-et kísérjük végig gyászútjukon. A rendező, Szabó K. István, akit egyebek mellett a Macskajáték és a Mintapinty színreviteléből ismerhetnek a debreceniek, Notte valószerűtlen megoldásokkal fűszerezett, road-movie-szerű darabját, amelyben a két nő végigfurikázik Franciaországon déltől északig, egy teátrális, expresszív körmenetté alakítja, ami egy belső utazás térben és időben visszafelé. 

Forrás: Máthé András

Annette és Bernadette szerepét a pályájukat egymás mellett kezdő Majzik Edit és Oláh Zsuzsa alakítják, akik több évtized eltelte után igazi kihívásnak, valódi színészi örömnek gondolják a közös játék lehetőségét. „A darab humora egyrészt a testvérek kapcsolatából fakad, másrészt milyen is lehet az, amikor valakik hatvan körül jönnek rá, hogy a családi vállalkozáson és a betegápoláson kívül is van élet? Ez nyilván tele van mindenféle rémisztő történettel, amit ők kellő humorral vesznek. És az egymás közötti viszonyuk sem teljesen felhőtlen, mert bár azt hiszem, hogy nagyon szeretik egymást, akit a legjobban szeretünk, azt tudjuk a végletekig halálba cikizni”– mondja a testvérek viszonyáról Majzik Edit.

A könnyes, vidám utazásra első alkalommal október 3-án indulhatnak el a nézők. A produkciót a MagdaFeszt nyitóelőadásaként hétfőn 19 órától játsszák a Csokonai Fórum Kóti Árpád termében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában