Programajánló

2022.09.30. 10:46

Feleségek és szeretők – Szűcs Gabi és Szervét Tibor zenés estje a MagdaFeszten

Legendás nőket idéznek fel.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Századok óta érdekes a nő, aki csábító, végzetes, „szeretőnek való" és a „másik oldal", az odaadó házastárs, anya, támasz a férfi életében: a feleség. Megannyi könyv, film, zene, dal, szól erről a témáról. Az esten Szűcs Gabi és Szervét Tibor a 20. század első felének zenéin és írásos emlékein, naplórészleteken, önéletrajzi vallomásokon keresztül idéznek fel legendás nőket, akik feleségek és anyák is voltak, mégis szerelmeikről, szeretőikről lettek híresek. Ők voltak koruk leghíresebb „Végzet Asszonyai", ugyanakkor történeteikből mindig kitetszik a vágy: feleségnek lenni – közölte a Csokonai Színház közleményében.

A nőiség, a szerelem, a titkos és nyílt kapcsolatok, a titokzatos és elbűvölő, csábító és számító végzet asszonyai és a sokszor magányos vagy elhagyott feleségek dalai, történetei szólalnak meg, a legismertebb női előadókat, köztük Marilyn Monroe-t, Karády Katalint, Marlene Dietrichet vagy Nina Simone-t idézve - swing- és mainstream jazz alapokon a MagdaFeszt keretében október 6-án, este 8 órakor a Csokonai Fórum Latinovits Zoltán termében.

Az eMeRTton-díjas Szűcs Gabi, a legendás Cotton Club Singers egykori tagja állandó szereplője a jelentősebb hazai fesztiváloknak, koncerttermeknek, jazzkluboknak.

Rendező: Pelsőczy Réka

A zenekar tagjai:
Kuzbelt Péter – szaxofon
Berdisz Tamás – dobok
Pataj György- zongora
Sárkány Sándor – bőgő
Kormos János- gitár


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában