Képviselik a megyét

2022.08.10. 17:48

Kinevezték a legfiatalabb magyar nagyköveteket

Kihirdették a Magyarság KicsiNagykövete Hajdú-Bihar megyei döntőjének győzteseit a programsorozat szerda délutáni díjátadó ünnepségén a Megyeháza Árpád-termében.

Forrás: Czinege Melinda

A megmérettetésen azok a 10-12 éves diákok vehettek részt, akik a műveltségükkel és a kreativitásukkal bizonyították a rátermettségüket, és azt, hogy képesek méltóan képviselni hazájukat. A verseny célja a magyar identitás megerősítése, az önkifejezés fejlesztése és a tehetségek kibontakoztatása. A jelentkezők közül egy többfordulós kiválasztás után jelölik ki minden megye KicsiNagykövetét, valamint sport, agrár és kulturális KicsiAttaséját.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke a köszöntőbeszédében elismerését fejezte ki a gyerekek iránt, hiszen – mint fogalmazott – a versenyen legkiválóbban szereplők képviselhetik az országos döntőben a magyar nemzetet és Hajdú-Bihar megyét.

– Az az identitás, amely minket, magyarokat jellemez, egyedülálló a világon. A magyarság gondolata összeköti hazánkat, a megyéket, a településeket, és ami a legfontosabb, a családokat is. A KicsiNagykövet program kiválóan alkalmas arra, hogy ezt az identitást már fiatal korban is megalapozza, és hogy a jövőben tovább erősödjön – mondta Tasi Sándor.

Értékes jutalmak

– A születés csodájának pillanatában mindenki nagykövetté válik: képviseli a saját családját. Ezt a nagykövetséget mindenki élete végéig hordozza. A megyei versenyen minden jelenlévő kicsi attasé a saját települését és iskoláját, illetve önmagát is képviselte, és megdolgozott azért, hogy az országos döntőben a megyéjének is hírét vigye. Amikor pedig elhagyjuk az országhatárt, mindannyian képviseljük az egész magyarságot. És ez felelősség – hangzott el Gyarmati Robintól. A Magyarság KicsiNagykövete program szakmai vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy megyénkben több száz jelentkező közül választották ki a legjobbakat. Hajdú-Biharban a hajdúszoboszlói Karacs Ottó viselheti a KicsiNagykövet címet. Agrár attasénak választották a biharkeresztesi Szilágyi Ádámot, sport attasévá vált Egri Csenge Ebesről, a kulturális attasé pedig Nagy Zsombor Berettyóújfaluból. Emellett különdíjas lett Eigner Dóra, Stocher Krisztián és Serdült Mátyás.

A versenyzők mindegyike egy dunai hajózással és Parlament-látogatással egybekötött utazást nyert, valamint egy Rákóczi emlékkönyvet és a Hajdú-Bihar Megye Legendáriumának egy példányát.

Hajnal László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában