Készülődés a Virágkarneválra

2022.08.17. 10:57

Idén is a valceresekkel vonul a Debrecen Big Band

A zenekar tagjait minden évben elvarázsolja a virágkarnevál hangulata.

Forrás: Fejes Márton-archív

Gőzerővel készülnek a fellépők az idei Virágkarneválra, hiszen nem kis szerepük van: ők felelnek a felvonulás hangulatáért. A Debrecen Big Band idén harminc zenésszel áll be a menetbe, ugyan a banda 20 főből áll, de a karneválra csatlakoznak hozzájuk a fiatal, tehetséges barátaik is. Daróczi László, a zenekar vezetője portálunkkal megosztotta, minden szekciót kibővítettek, de különösen érdemes lesz figyelni 5 fős ütős szekció formációs és zenei játékát.

Rutinos már a csapat, a zenekar vezetője 43 évvel ezelőtt, 1979-ben vett részt élete első virágkarneválján, azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal, különböző formációkkal visszatérő fellépő.

A Virágkarnevál minden évben hoz újdonságot. Mi is próbálunk megújulni, mindig más produkcióval megörvendeztetni a közönséget. Szeretjük a kihívásokat, szeretjük a felkészülés során a munkával eltöltött időt, mert ezáltal tudunk egy újat alkotni 

– vallja Daróczi László. Úgy véli, nehéz leírni, milyen érzés a felvonuláson a sok mosolygós, vidám embert látni, hangsúlyozta, ezt át kell élni, big bandjük tagjait minden alkalommal magával ragadja a karnevál varázsa.

Forrás: Debrecen Big Band-archív

A Valcerrel és Gájer Bálinttal

Az utóbbi években amikor felvonultak, mindig csatlakozott zenekarhoz egy országosan ismert énekes, s mindig készülnek valami meglepetéssel is. – A hagyományainkhoz híven a karneváli produkciónkat a Valcer Táncstúdióval együtt dolgoztuk ki. A valceresekkel a közös munka eredményeként több nemzetközi és virágkarneváli első helyezést értünk már el. Ebben az évben a formációnkhoz csatlakozik a Swing Hercege, Gájer Bálint, aki a mai magyar swing'n pop zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. Újdonság lesz, hogy az idei Virágkarneválra lett meghangszerelve Hofecker Dániel által – akinek a leghíresebb amerikai jazz magazin, a Downbeat idén odaítélte a Kiváló Kompozíció díjat jazz nagyzenekari kategóriában – egy ismert swing szám – avatott be a részletekbe.

A felvonulás augusztus 20-án reggel 9 órakor indul a Szent Anna utcától. A 13 virágkocsi hazai és külföldi táncosok, illetve hagyományőrző csoportok kíséretében egészen a Nagyerdei Stadionig gurul. 

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában