Start pénteken

2022.08.09. 12:29

Debreceni táncosok is lesznek az idei Summerfesten

Forrás: Napló-archív

Az ország minden szegletéből érkeznek táncosok, énekesek, előadók augusztus 12. és 21. között a 29. százhalombattai Summerfest folklórfesztiválra, amelynek díszvendége Kárpátalja lesz, írja az MTI.

Az összeművészeti fesztivált Summerfest Magyar Kincsestár néven, külföldi vendégek nélkül rendezik meg a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház szervezésében. A szervezők tájékoztatása szerint, amíg nem nyílik lehetőség a személyes jelenlétre, a korábbi fesztiválok külföldi vendégeivel online tartják a kapcsolatot.

A beharangozó szerint a fesztivál központi gondolata az ünnep. A programban szerepel többek között az Ásó, kapa, nagyharang - menyegző a Kárpát-medencében című táncszínházi előadás, amelyben a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes Független Színház mellett a nyíregyházi Nyírség Táncegyüttes, a jászberényi Jászság Népi Együttes, a Debreceni Népi Együttes, a szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes, az Angyalföldi Vadrózsa Néptáncegyüttes mintegy 200 felnőtt táncosa és közel 100 gyermektáncos lép színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában