Hétvégi program

2022.07.04. 10:47

Mazsorettesek vették be Nádudvart

Újfehértótól Gyuláig érkeztek a Hortobágy-széli kisvárosban a menettáncosok.

Forrás: Marján László

Utolsó mazsorettfesztiválja volt a nádudvari Napsugár csoportnak a szombati. Ehhez illő módon show és pompon kategóriában egyaránt kiemelt arany oklevéllel búcsúztak, a legmosolygósabb csoport elismerés is az övék lett a felnőtt korcsoportban. Közülük Szegedi Vivien és Baranyai Kitti a legjobb tamburmajori különdíjban részesült, ráadásul egy 10 éves koreográfiájukkal - amelyet oktatójuk, Tőzsér Jánosné készített - a legjobb koreográfiának járó különdíját is megkapták.

A Debrecenből, Újfehértóról, Balmazújvárosról, Gyuláról, Hajdúnánásról, Hosszúpályiból érkező táncosok a Kövy Sándor általános iskola sportcsarnokában nívós produkciókkal rukkoltak elő. Az est végén, mikor már a nap sem sütött olyan rekkenően, felvonultak a kisváros központjában is az újfehértói fúvószenekar élőzenés kíséretében.

Maczik Erika polgármester nyitotta meg a rendezvényt, aki mazsorettes szülőként is hosszú évek óta közelről kíséri az idén helyben 18 éves mozgalmat. Bodó Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta: Nádudvaron igazi kedvenc a mazsorett, s örömmel látja a csoportok fejlődését. - Az évtizedes munka meghozta gyümölcsét, köszönet érte Tőzsérné Erzsikének! – tette hozzá.

Természetesen a mindig népszerű tombolasorsolás is nagy sikernek örvendett, s a Nádudvaron fődíjnak már megszokott piros bicikli is gazdára talált.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában