Nyíracsád

2022.07.16. 10:28

Végigtáncolják a júliust a Forgó kis növendékei

Három tábort is szerveznek az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes tagjai számára a nyáron.

Kedves Zilahi Enikő

Tánc után kicsit fáradtak a Kis-Forgó táncosai, de azért vidámak

Az idei nyár középső hónapjában Jeremiás Kincső és Bajusz Gergő vezetésével tánctáborban vehetnek részt az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes mindhárom korcsoportjának tagjai. 

A felső tagozatos diákok alkotta Forgó csoport július elején Poroszló vendégszeretetét élvezte, a gyerekek szilágysági táncokat tanultak. A hónap második hetében a Kis-Forgó alsó tagozatos táncosai számára a helyi művelődési házban szerveztek a vezetők tartalmas programot. Ők az egyszerűbb lépésekből álló moldvai táncok alapjait gyakorolták.

Kirándultak is 

A legkisebbeknek minden napra jutott játék, a hét programjába belefért egy állatkerti kirándulás és egy óvodásoknak tartott bemutató is. A legnagyobbak csoportja, a Pörgő-Forgó táncosai, mivel tavaly is nagyon jól érezték magukat, idén is hűek maradnak Cserépvár­aljához, ahol bodrogközi táncokat tanulnak majd. 

Bajusz Gergő a Napló megkeresésére elmondta: a tánc mellett persze mindenkinek jut ideje szórakozásra, hiszen a hetek valamennyi táncos számára a csapatépítésről, az örömteli együttlétről is szólnak, amivel egy kicsit már a következő évre is tudnak hangolódni. 

Kedves Zilahi Enikő 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában