Alkotótábor

2022.07.13. 20:22

Hortobágyon is nekilátnak a munkának az ecsettel

Megkezdődik július 18-án a Hortobágyi Káplár Miklós Nemzetközi Művésztelep idei alkotói kurzusa.

A Hortobágy vonzza a művészeket – akad ihletforrás bőven

Forrás: Napló-archív

Alig ér véget a hajdúböszörményi művésztelep ez évi programsorozata, már kezdődik is másik kettőé: július 18-án – mint írtuk – a derecskei, valamint a hortobágyi kolónia tagjai is kezükbe veszik a palettát a közös munka és az ihlető töltekezés jegyében.

A Hortobágyi Káplár Miklós Nemzetközi Művésztelep ünnepélyes megnyitóját hétfőn tartják a Titi Éva Faluházban. Az alkotógárda csaknem tíz napig veszi be magát a pusztába, s nem csupán az ecset jár majd a tagok kezében szorgalmasan, hanem a környék látnivalóit is megszemlélik az ihlet nyomában.

Az egyik napon Tiszafüredre látogatnak, s alkotói szemmel tekintenek a Tisza-tó fővárosának nevezetességeire, például a főtéren, a strandon, a csónakkikötőben festenek, fotóznak. A tavaly ugyancsak a városban készített műveket kiállításon mutatják be a helyi művelődési házban. A további napokon pedig – a puszta tájai mellett – a tervek szerint Egerben és Egerszalókon is megfordulnak.

A telep programtervéből az is kiderül: az idei alkotói kurzus irodalmi vonatkozású központi témát szem előtt tartva zajlik. Alkotói fantáziájukat akörül mozgatják meg a képzőművészek, hogy mi vonzotta és vonzza a költőket, művészeket a Hortobágyra.

A puszta alkotói a csaknem tíz nap termését július 27-én zárókiállításon mutatják be.  

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában