Campus Fesztivál 2022

2022.07.06. 10:57

Nem akarsz órákig sorban állni? Erre figyelj a Campuson!

Papp László: a debreceni nyár ma már elképzelhetetlen Campus Fesztivál nélkül.

Forrás: Napló-archív

Két éve elmaradt, tavaly csak hazai fellépők léphettek fel, idén azonban külföldi előadókkal is jelentkezik a régió legkedveltebb zenei találkozója, a Campus Fesztivál július 20. és 24. között.  A részletekről szerdán volt szó a Nagyerdei Víztoronyban. Az eddig elkelt bérletek alapján a szervezők százezres vendégszámban bizakodnak, a több mint 200 zenei és ugyanennyi más jellegű programnak 19 helyszínen ad otthont találkozó.

A tavaly sokak által megtapasztalt tumultus a beléptetésnél idén elkerülhető lesz. Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője  arra hívta fel a figyelmet, hogy

személyi igazolvány nélkül csak hosszabb procedúrával juthatunk be a fesztiválterületre, viszont sokkal több ablak és kassza biztosításával igyekeznek megelőzni a tolongást a bejáratnál. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a már július 18-tól, hétfőtől fel lehet venni a bérletes karszalagokat a két kihelyezett fesztiválponton: a Csapó utcán és a Nagyerdőn.

Kiemelte: mivel jellemzően szerdán este 7 órakor érkeznek a legtöbben, célszerű nem ebben az időpontban felvenni a karszalagot. A fesztiválra a ködszínház felől lehet bemenni, az állatkert melletti saroktelken 1000 kerékpártároló hely várja majd a biciklivel érkezőket.

A város szerves részévé vált

Kósa Lajos honatya elmondta, hogy az idei szezon hazai fesztiváljai felemás népszerűséggel zajlottak le, a Campus ezzel ellentétben több mint ígéretes: a legsikeresebb nyári fesztivál lehet idén.

Debrecen felkapott, trendi és izgalmas hellyé vált, a debreceni közönség évről évre jobban magáénak érzi a találkozót

– fűzte hozzá. Szó volt a fesztiválszervezés nehézségeiről, az árfolyam-ingadozás miatti kockázatokról, amit a szervezők más kihívásokhoz hasonlóan szintén sikeresen ugrottak meg.

Forrás: Molnár Péter

Papp László polgármester úgy fogalmazott, hogy jó döntés volt 2014-ben áthelyezni a fesztivált a Vekeri-tóról a Nagyerdőre, ahol kulturált, mégis fesztelen találkozót lehet megvalósítani. A város, a Debreceni Egyetem és a Campus szervezői jól működnek együtt, Debrecen pénzügyi támogatással és a terület biztosításával segíti a fesztivál megvalósítását.

A debreceni nyár ma már elképzelhetetlen Campus nélkül

– emelte ki.

Túlmutat a zenén

 A Debreceni Egyetem jelenlétéről Bács Zoltán kancellár beszélt. Elmondta, hogy 2023-ban 25 éves lesz a Campus Kft., mely 1998-ban a Tokajban megrendezett EFOTT szervezésével kezdte meg tevékenységét. Az intézmény ezúttal is Egyetem tér címmel vesz részt a fesztiválon, ahol 16 standon mutatkoznak be az egyetem különböző szervezeti egységei. Erasmus 35 lesz a színpad neve, ennyi éves ugyanis a népszerű diákcsereprogram. Az egyetemi programok központjában a nemzetköziesedés lesz, mivel a nappali tagozatos hallgatók 25 százaléka külföldi.

 Süli András programigazgató kiemelte,

két fontos céljuk volt: a szellemi feltöltődés és az elkápráztatás.

Kitért arra is, hogy magas a visszatérő vendégek aránya, és a visszajelzések szerint nagyon sokféle ember számára szerethető a fesztivál: a tizenévesektől az idősekig, ezért is fektettek nagy gondot a változatos programkínálatra.

 – A program messze túlmutat a zenén idén is, lesz dalszövegíró-tábor, fellép a Csokonai Színház társulata, valamint minden este irodalmi programmal várják a közönséget - jegyezte meg. Lesznek artisták, kortárs tánc, társasjátékok, Campus Kid játszóliget, a fellépők és a programok részletesen a fesztivál honlapján érhetőek el.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában