Szerdán 17 órakor

2022.06.14. 07:00

Többszörös díjnyertes filmrendező legújabb alkotását mutatják be Józsán

Varga József Időzónák című filmjét – amely a városrész elmúlt évtizedeiről és az azalatt bekövetkezett látványos fejlődéséről szól – szerdán vetítik a DEMKI Józsai Közösségi Házban.

Varga József | Forrás: Varga József-archív

A film az alkotó archív felvételeinek felhasználásával mutatja be többek között Józsa egyetlen – azóta lebontott – kastélyát, amely fontos történelmi idők tanúja volt; az egykori úttörőmozgalmat és nyugdíjas kört; az évente ismétlődő szüreti napokat és a rendszerváltás utáni első március 15-i ünnepséget is. Találkozhatunk benne a világháborús hősök tiszteletére állított emléktábla avatásával, a Józsapark építkezésével és átadásával, közműberuházások lebonyolításával és azzal is, hogy a lakosok miként járultak hozzá társadalmi munkával a városrész további szépüléséhez.

A filmben megszólal a Józsán köztiszteletben álló Juráskó István, aki a helyi Településfejlesztő Egyesület elnöke volt. A vetítést – amely június 15-én 17 órakor kezdődik a DEMKI Józsai Közösségi Házban – Dalmi Ilona, a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola volt igazgatójának előadása is gazdagítja. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában