Izgalmas szombat

2022.06.26. 11:31

Cifra öltések vezették fel a Múzeumok Éjszakáját Hajdúsámsonban

Különböző programok közül lehetett választani szombaton Hajdúsámsonban.

Múzeumok Éjszakája Hajdúsámsonban

Forrás: Dandé Melinda

Dobosné Hajdu Anikó népi iparművész szervezésében II. Cifrán-szűrösen szakmai napot tartottak a sámsoni Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhelyen „Cifra öltések varrógéppel” címmel. A rendezvényen megjelenteket Tarné Hajdú Judit kulturális igazgató, Hubert Erzsébet, a Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület elnöke és Antal Szabolcs polgármester is köszöntötte, utóbbi hangsúlyozta, hogy fontos ápolni a hagyományainkat. Hozzátette, a városban aktívan működik az Öltögetők Klubja.

A délután előadásokkal folytatódott, többek között arról, hogy mi az a posztó, illetve az alföldi szűrők sokszínűségéről, majd estig tartó gyakorlati bemutatók következtek. Este már a Múzeumok Éjszakájára is el lehetett látogatni a központba, ahol mese- és bábelőadással vette kezdetét a program. A felnőtteknek divatbemutatóval készültek a szervezők, valamint táncházzal. Aki még fent tudott maradni, csatlakozhatott az éjszakai fáklyás értéktártúrához és a hangulatos kertmozihoz.

Dandé Melinda


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában