Kultúra

2022.06.24. 10:12

A Nagyerdő és az olvasás szerelmesei ünnepeltek a belvárosi borozóban

Könyvbemutató Debrecenben.

A könyv szerzője, a néhai dr. Szemerédy Miklós a 2019-es Napló-interjúja fotózásán

A debreceni Nagyerdő és a befogadott intézményei című könyvet mutatta be Puskás István, Debrecen alpolgármestere, Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke és Papp József helytörténész pénteken délelőtt, a debreceni Bajcsy utcán található borozóban.

A könyvet a néhai dr. Szemerédy Miklós, a FEFAG egykori igazgatóhelyettese, főmérnöke írta, és ez a műve már posztumusz kiadásban jelenhetett meg.

Az ünnepségen adták át a borozónak és a – könyv megjelenését támogató – Nagyerdő Társaság, Debrecen nevű szervezetnek a ,,Könyv barátja" emblémát. Az ehhez kapcsolódó mozgalmat azért indította a helyi önkormányzat, hogy az olvasás és az irodalom barátait összefogják, és így módon is éltessék ezeket az identitásokat. Az eseményen Puskás István alpolgármester átadta Kovács István borozótulajdonosnak a Bogdándy György festőművész kilencvenedik születésnapja alkalmából megjelentetett katalógust, ezzel is gazdagítva a vendéglőben található könyvespolc tartalmát.

Az esemény egyik különlegességeként Vitéz Ferenc költő, irodalomtörténész adta elő a külön erre az alkalomra írt versét, melynek címe: „Zöld”, szerelmes vers a Nagyerdőn (Vikinek – „a kajla fűzfalomb” után).

VA

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában