Kulturális-szakmai fórum

2022.06.22. 15:00

A Déryné Központban mutatkozott be Hajdúböszörmény

A hagyományos böszörményi ízeket is magukkal vitték.

Forrás: Facebook / Hajdúböszörmény város hivatalos oldala

Hétfő este Hajdúböszörmény mutatkozott be a budapesti Déryné Központban egy FAME – fiatal alkotók a művészetért egyesület – rendezvényen, számolt be a település Facebook-oldala.

A kulturális-szakmai fórumot Kiss Attila, Hajdúböszörmény város polgármestere nyitotta. A városról készült rövidfilm bemutatását követően Hajdúböszörmény történetéről, kulturális értékeiről, rendezvényeiről hallhatott előadást a főként kulturális szakemberekből álló publikum.

A pódiumbeszélgetés során Halász János országgyűlési képviselő, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és Kis Domonkos Márk, a Déryné Központ ügyvezetője folytatott érdekes diskurzust többek között a mai magyar színházi életről, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozóról valamint a Színházi Olimpiáról.

Az est zárásaként Hajdúböszörmény gasztronómiai értékeit ismerhették meg a résztvevők és kaphattak kóstolót a tradicionális hajdúböszörményi ízekből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában