Új tárlat

2022.05.19. 17:29

Vágyódás – Lénárt Attila debreceni kiállítása

Forrás: Lénárt Attila-archív

Lénárt Attila a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanító, rajz-vizuális műveltségi területén végzett, majd meghívást kapott a Hajdú-Bihari Grafikai Művésztelepre, ami nagy hatással volt alkotói munkájára. Azóta számos önálló és csoportos kiállítást követően rendszeres meghívottja a Vámospércsi Művésztelepnek, a Sárándi Művésztelepnek és a GADE által szervezett Paloznaki Művésztelepnek. Munkáival találkozhatott a közönség többek között Derecskén, Debrecenben, Szegeden, valamint Nagyszalontán, Kolozsváron és Stuttgartban. Leg­gyakrabban a sokszorosító grafikai eljárásokat alkalmazza, ezen belül is a rézkarc- és aquatintaeljárást.

A konyári Művelődési És Ifjúsági Ház igazgatójaként Lénárt Attila rendszeresen szervez kiállításokat a megye képzőművészei számára, emellett 2021-ben alapította meg a Konyári Képzőművészeti Alkotótábort. 2020 tavaszán készültek el legutóbbi grafikai sorozatának első lapjai, melyekre leginkább a természetbe való elvágyódás volt jellemző. Tölgy részlet című rézkarcáért a 2020-as Debreceni Tavaszi Tárlat zsűrije nívódíjban részesítette.

A tárlat a Kortárs Könnyűzenei Egyesület szervezésében június 9-ig látható a debreceni Incognito Clubban.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában