Ilyen még nem volt

2022.05.20. 15:30

Új fesztivált rendeznek a „virágvárosban”

Virágok Városa, Debrecen elnevezéssel egész napos művészeti találkozóra várják a közönséget szombaton a Dósa nádor térre.

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház (Demki) első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg ingyenes tavaszi művészeti fesztiválját május 21-én, szombaton 10 és 18 óra között a Dósa nádor téren.

Forrás: Kiss Annamarie

Számtalan műfaj, zene, tánc, ének és prózai műsorszámok gazdagítják a nap programját, melyben neves debreceni formációk, amatőr és profi művészek váltják egymást a színpadon, délután pedig először mutatkozik be a városban Németh Hajnal Aurora divattervező, aki autentikus magyar népviseletek újragondolásából született ruhákat és ékszereket tár a közönség elé egy különleges előadáson. A produkciót a Hajdú Táncegyüttes tagjai mutatják be – tudatta a Demki.

Forrás: Kiss Annamarie

Az egész napos programkavalkád kiemelt része lesz továbbá a képzőművészeti vonal: a szervezők a Dósa nádor tér teljes hosszában „Art-flore sétány” elnevezésű alkotóteret hoznak létre. Húsz fiatal képzőművészt, festőt, grafikust hívtak meg, hogy élményfestés formájában jelenítsék meg, mit jelent számukra a tavasz, a virágba borult Debrecen. A művészi alkotásokat a nyáron megrendezendő Virágudvar programon mutatják be. A munkába kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak, hiszen linómetszés, zsugorkakészítés, kézműves-foglalkozás várja az alkotni vágyókat.

Forrás: Kiss Annamarie

Az érdeklődők mindemellett különleges kézműves apróságokat vásárolhatnak, fazekasbemutatóban gyönyörködhetnek, lesz virágos arcfestés, és a forgatagban megéhezők minifánkot, churrost, lángost fogyaszthatnak limonádékülönlegességekkel, fröccsel, üdítővel, kávéval – derül ki a híradásból. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában