Szavazzon!

2022.05.22. 18:02

Önök dönthetik el, ki legyen az Év színésze

Ez nem szakmai díj, sokkal inkább a közönség szeretetének kifejezése.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A pandémia miatt az elmúlt két év senkinek sem volt könnyű, ráadásul a művészet sem tudott erőt adni a járvány miatt meggyötört lelkeknek. Nem járhattunk koncertre, hangversenyre, moziba, színházba, így nehéz volt kapaszkodókat találni. A debreceni Csokonai Színház már az épület felújítása miatt is kénytelen volt bezárni az ajtókat a nézők előtt, de a társulat minden lehetőséggel élt, amikor csak színpadra léphetett. Az évadban a premierek mellett a korábban szögre akasztott bemutatókkal találkozhatott a nagyérdemű. A debreceni teátrum művészei előtt az alkotás határait és a kreatív helyszínek fellelésének akadályait nem ismerve Debrecen közművelődési intézményei mellett több újszerű és szokatlan helyszínen is felgördült a függöny.

Kiváló alakításokat láthattunk, így nagyon nehéz lesz eldönteni, hogy ki legyen az idén a Hajdú-bihari Napló olvasói által választott Év színésze. Az idei győztes személyéről a hagyományoknak megfelelően ezúttal is Önök döntenek.

Csikos Sándor ı A Pál utcai fiúk – Rácz tanár úr; Magyar Elektra – Mester
Mészáros Ibolya ı Őszintén szólva – Élise; Edmond – Rose; Jeruzsálem – szereplő; A kaméliás hölgy, avagy a kegyvesztettek tündöklése – szereplő
Mercs János ı Őszintén szólva – Serge; Tesztoszteron – Kornél; Finálé – szereplő; Az öreg hölgy látogatása – Tanár
Wessely Zsófia ı Őszintén szólva – Gwendoline; Finálé – szereplő
Kránicz Richárd ı Herkules – Herkules; Óz, a csodák csodája – Bádogember; A Kékbolygó története; Kövek
Hajdu Imelda ı Az ajtó – Polett; Herkules – Afrodité; Edmond – Jeanne
Vranyecz Artúr ı Az ajtó – Tibor; Herkules – Hermész; A Pál utcai fiúk – Rácz tanár úr; Óz, a csodák csodája – Madárijesztő
Horváth Julianna ı Őszintén szólva – Valérie; A kaméliás hölgy, avagy a kegyvesztettek tündöklése – szereplő

A teátrum művészeire május 31-én délig lehet szavazni a Naplóban folyamatosan megjelenő szavazószelvény visszaküldésével (4024 Debrecen, Dósa nádor tér 10)., de voksolhat a haon.hu oldalán is, illetve elküldheti kedvence nevét az [email protected] e-mail-címre.

A Csokonai Színház bővelkedik kiváló művészekben, mi pedig azt szeretnénk, ha közülük a lehető legtöbben érdemelhetnék ki az elismerést.

Ezért néhány éve úgy döntöttünk, hogy csak azokra a színészekre lehet voksolni, akik az elmúlt három esztendőben nem diadalmaskodtak: három éve Ráckevei Annát ismerhettük el, a járvány miatt azóta nem hirdettük meg a kezdeményezést. Az Év színésze díj nem szakmai elismerés, hanem a közönség szeretetének kifejezése. Várjuk a voksokat, hogy elismerhessük olvasóink kedvenc színészét, majd köszönthessük az évadzáró társulati ülésen.

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában