Feliratozzák

2022.05.27. 16:00

Külföldi vendégeket is vár a Csokonai Színház Tesla-musicalje

Forrás: Csokonai Színház

A külföldi vendégeket is várja a Nagyerdei Szabadtéri Játékokra a Csokonai Színház. Június 8-án angol felirattal tekinthető meg a programsorozat első előadása, a Nikola Tesla − Végtelen energia című musical show, adta hírül a színház.

Mint írják, a 20 óra 30 perctől kezdődő produkció a legkorszerűbb showtechnikai elemek alkalmazásával teremt egyedi látványvilágot, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának. A Duna Művészegyüttes Héttorony című táncelőadása az ikonikus magyar építésznek, Makovecz Imrének állít emléket. 1992-ben épült fel Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, amely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. A pavilon zenéjét Kiss Ferenc szerezte, amely a magyar világzenei szcéna egyik emblematikus alkotásává vált. Erre a muzsikára és a zeneszerző egyéb sikeres zeneműveire született meg a Héttorony című előadás, amelyet július 11-én 21 órától láthat a debreceni közönség a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában