Beszélgetéssorozat

2022.05.11. 19:00

Ikonikus operaénekes pályáját idézik meg a Csokonai Irodalmi Laborban

Rendes Ágnes és Kiss-B. Attila a Bánk Bán című előadásban

Forrás: Máthé András

Debrecen ikonikus operaénekese, Hegyes Gabriella pályafutását, emlékezetes alakításait idézi meg Ujvárosi Andrea, a Velünk élő opera háziasszonya két vendégével, Kéringer László és Rendes Ágnes operaénekesekkel május 18-án 18 órától a Csokonai Irodalmi Laborban. A Liszt Ferenc-díjas lírai szoprán, aki betegsége miatt nem tud jelen lenni a 70 éves debreceni operajátszás jubileumát ünneplő műsorban, 1967-től volt a Csokonai Színház operaénekese. A Csokonai Színház nézői számos kiváló alakítását megcsodálhatták: Blonde (Mozart: Szöktetés a szerájból); Éj királynője (Mozart: A varázsfuvola); Marcellina (Beethoven: Fidelio); Mimi (Puccini: Bohémélet); Szilágyi Erzsébet (Erkel F.: Hunyadi László); Császárné (Kodály Z.: Háry János); Lakmé (Delibes); Stanci (Farsangi lakodalom); Melinda (Erkel F.: Bánk bán), Lucia (Donizetti: Lammermoori Lucia).

Biri Gergely (balról) és Kéringer László az Acis és Galatea című előadásban
Forrás: Máthé András

Kéringer László operaénekes az utóbbi években az Acis és Galatea című pasztorál-operában, valamint a Biedermann és a gyújtogatók című tandrámában lépett színpadra Debrecenben. Dolgozott a Csokonai Színház és a Budapesti Operettszínház karigazgatójaként, 2010-től kizárólag énekléssel foglalkozik. Szólistaként rendszeres közreműködője a koncertéletnek, színházi előadásokon is fellép, gyakran vendégszerepel külföldön. Főleg barokk és kortárs művek specialistája.

Rendes Ágnest, aki 2004-ben nyert felvételt a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára, 2011-től rendszeresen láthatta a Csokonai Színház közönsége: szerepelt Bizet Carmen című operájában Frasquita szerepében, Erkel Ferenc Bánk bánjában Melindaként, Korngold A halott város című művében Lucienne-ként, Puccini Bohéméletében pedig Musettaként lépett színpadra, továbbá Iluskát alakította Kacsóh Pongrác János vitézében és Donna Annát Mozart Don Giovannijában.

A mára aktív nézőtáborral jelentkező beszélgetéssorozat ingyenesen látogatható. Jelentkezni az [email protected] címen lehet – tájékoztatott a Csokonai Színház sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában