Kultúrtipp

2022.05.23. 15:00

Hímzők és mézeskalácskészítők alkotásaiból nyílt kiállítás Nádudvaron

Az érdeklődők a megnyitón azt is megnézhették, hogyan készülnek az alkotások.

Forrás: Marján László

Jelentős mértékű kultúrára éhes tömeg gyűlt össze a „Hímes-Mézes – Kezeink munkáját tedd maradandóvá” című kiállítás hivatalos, csütörtöki megnyitójára. 

Az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár galériáján Maczik Erika polgármester a köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy az előző héten még 30 éves kézművesiskola alkotóinak művei álltak e galériában, most pedig az „A szakkör” programban a lelkes amatőr alkotók szintén szemet gyönyörködtető hímzései, mézeskalácsai töltik meg élettel a teret. 

A Nemzeti Művelődési Intézet hálózati központ vezetője, Pető Lilla nyitotta meg a június 3-ig megtekinthető kettős tárlatot, amelyen közreműködött a Kéknefelejcs Citerazenekar is. Megtudhattuk tőle, hogy a programnak köszönhetően csodákat látnak hétről hétre a Kárpát-medencében, továbbá a találkozások eredményeként közösségek is épülnek.

Tóthné Budaházi Judit, a művelődési ház igazgatója elsősorban a két szakkörvezető erényeit méltatta. 

Érdekes volt a „titok” 

A kiállításmegnyitó után úgynevezett „mesterségkóstolón” vehettek részt az érdeklődők. A látogatóknak megmutatták az alkotások készítésének menetét, a fortélyok feltárását viszont a vártnál is nagyobb érdeklődés övezte. Végül olyan jól sikerült a „kóstoló”, hogy két és fél órán át tartott az interaktív kultúrest. 

Marján László

Alkotók, közreműködők

A hímző szakkör alkotói: Sütő Brigitta szakkörvezető, Körmendiné Nagy Marianna, Nagy-Szkupi Viktória, Csató Tünde, Molnárné Boros Anikó, Vargáné Tóth Anikó, Bukorné Forgó Ágnes, Marján Míra, Csendes Eliza és Vargáné Czibere Márta. 

A mézeskalács-készítő szakkör közreműködői: a Ficánka-Szivárvány Családi Bölcsőde csoportjai, a Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1. d osztálya (osztályfőnök: Tőzsér Jánosné), a Baba-Mama Klub tagjai és vezetőjük, Vizsnyainé Ludman Erzsébet, továbbá civil szervezetek, intézmények, alapítványok és szolgáltatók képviselői, valamint azon nádudvari gyermekek és felnőttek, akik alkotásaikkal és lelkesedésükkel emelték a szakköri foglalkozások és a kiállítás fényét. Szakkörvezető: Mészner Viktória. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában