Kiállítás

2022.05.28. 10:46

Felemás fotók idézik a múltat Nyíracsádon

A felújítást követően amatőr fotókiállítással nyitotta meg ismét a kapuit a helyi Malom Galéria

Bródi Róbert | Forrás: Kedves Zilahi Enikő

Május utolsó péntekjén Felemás múltidéző címmel nyílt meg a felújítást követő első kiállítás a nyíracsádi Malom Galériában. Nem csoda, hogy sokan voltak kíváncsiak a tárlatra, hiszen nemcsak a kíváncsiság, de a csalogató cím is vonzotta a látogatókat. Bródi Róbert amatőr fotós hozta el igencsak különleges képeit, melyekkel valóban érdekesen, az ősrégi és az egészen modern technikát ötvözve mutatta be alkotásait. Fotóin egyszerre jelenik meg a múlt és a jelen, az alkotásokon Nyíracsád egy-egy jellegzetes épülete, tere látható mai formájában, valamint 20-30, de akár 50-60 évvel ezelőtti valóságában is.

Múlt és jelen egy fotón

A vendégeket Varga Józsefné intézményvezető köszöntötte, majd Bródi Róbert beszélt a képek születéséről. – Egyáltalán nem tartom magam művészi fotósnak, de a fotózás technikai oldalát, annak felhasználási módját eléggé jól ismerem. Ezért gondoltam, hogy egy-egy épület régi és új fotóját nemcsak egyszerűen egymás mellé teszem, hanem egymásra montírozom azokat, amivel még érdekesebbé tehetem a látványt – fogalmazott az alkotó, akinek képein a technikának köszönhetően így egyszerre jelenik meg a múlt és a jelenkor. A tárlat látogatóinak nagyon tetszett az ötlet, az idősebbek számára pedig a régi épületek, terek nemcsak képet, de emlékek sorát is jelentették. A kiállítás megnyitóján fellépett a helyi népdalkör is.

Kedves Zilahi Enikő

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában