Videóval

2022.05.23. 14:16

Csernobil: itt egy új klip a debreceni kötődésű zenekartól

A héten jön az új album is, lemezbemutató koncerttel ünneplik a megjelenés napját Tomku Milánék.

Forrás: YouTube / Tortuga

Ez a mozi! címmel május 26-án jelenik meg a tornacipős rock & rollt játszó Tortuga második albuma, a 2019-es Tapsolj és tátogj! utódja, friss előzetesként pedig bemutatták a klippel kísért Csernobil című dalukat, számolt be a MetalHammer.

Mint azt a lap írja, a 2018 óta aktív Tortuga A Dal 2020 Felfedezettje volt, majd Petőfi Zenei Díjat is kaptak (az Év Felfedezettje) díjat is elnyerték. A tízdalos új anyag megjelenésének napján a fővárosban lesz a lemezbemutató koncertjük.

Tomku Milán énekes, basszusgitáros szerint

az új album fele már ismerős lesz a közönségnek, a Törnek az ablakok, a Kérlek, a Csak te vagy, a Love Story és a Pénzes­zsák dalokat már korábban bemutatták, a másik öt szám azonban igazi újdonság.

– Ezeket a dalokat azok hallhatják majd először élőben, akik ott lesznek a lemezbemutató koncerten – tette hozzá Tomku Milán.

Hegyi Ábel gitáros, szövegíró az új dalról is nyilatkozott. – A ma embere hajlamos elfelejteni, hogy az egyre olcsóbban megvehető kényelem és a rohamléptékű fejlődés ellenére a világ még mindig egy puskaporos hordó, csak puskapor helyett hasadó anyaggal vannak töltve a tartályok. A dalunk arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a különböző hatalmi érdekek és az emberi tényezők egy szemvillantás alatt képesek lehetnek eltörölni az emberiséget. Tűnhet ez vaklármának, de sajnos a történelem azt mutatja, hogy elég egy apró gikszer, és elszabadul a pokol… – vélekedett a zenész.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában