Mindenki debreceni!

2022.04.28. 07:51

Salakmotorok helyett most gitárok zúgtak a Gázvezeték utcán

Összeálltak a cívisvárosi zenészek egy klip erejéig, hogy demonstráljanak az összefogás szükségességéért.

Keveházi Tamás, Györki Szilvia, Gyarmati Dominik és Urhegyi Pál akcióban | Forrás: Boros Norbert

Salakmotorok helyett gitárok és dob, versenyzők helyett zenészek vették birtokba a Perényi Pál Salakmotor Stadiont. A debreceni sportélet egyik kultikus létesítménye a Neonhal zenekar klipforgatásának szolgált otthonául a hét végén. Bár az időjárás nem volt kegyes a résztvevőkhöz, ez a hangulaton nem látszódott meg. 

A Györki Szilvia, Keveházi Tamás, Nagy Tamás Imre, Urhegyi Pál összetételű Neonhal az elmúlt év végén rögzített öt új dalt, s ezek közül a Te is ugyanaz című szerzemény kapott először klipet. – Mivel a szöveg nagy része a zenész és alkotói lét hétköznapi szegmenseit vázolja fel, jött az ötlet, hogy a kisfilmben ne csak maga a zenekar szerepeljen.

A debreceni pop-rock-élet több énekesét sikerült rávenni az együttműködésre, összesen tizenkét előadó tette oda magát az ügy érdekében.

Külön köszönet illeti őket azért, amiért úgy is vállalták az egészet, hogy már „csak” tátogniuk kellett egy kész dalra. Tudatos döntés volt, olyan szereplőket invitáltunk, akik eltérő stílusban alkotnak, más az életfelfogásuk és a koruk. Minden különbözőségük ellenére azonban egy csónakban eveznek, ha kell, együtt is tevékenykednek, demonstrálva, hogy az összefogás a mostani időkben talán még időszerűbb, mint valaha – nyilatkozta a Hajdú Online-nak Nagy Tamás Imre, a Neonhal vezetője, aki elárulta, a videót a zenekarral évek óta együtt dolgozó Varga Tamás készítette.

A klipben a zenekar tagjain kívül Bertha Zoltán (Első Lépés), Burai Árpád (Lyuhász Lyácint Bt., Spatzen Jodler Sextett), Gyarmati Dominik (Gate 69), Hodossi Máté (Első Lépés, Hodi kiabál), Katona Péter (Molto), Komódi Károly (Kainko, LED, Karc), Kovács Károly (Árnyéknyúl), Mosek Márta (Kék Kód), Nikolin „Nixy” Zoltán (Android, Impact, Katvanhoe, Tűzlabda, Premier Plan), Rábold Ákos (Frogshow), Szabó Kriszta (KocsmaKórus) és Tóth Ilona Csilla (Chico Manada, Funky Donots, Csill-Out) közreműködött.

A Te is ugyanaz klipjéért összeálló debreceni társaság | Forrás: Boros Norbert

HBN 

 



 

Forrás: Boros Norbert 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában