Elsöprő siker

2022.04.26. 12:13

Országos versenyt nyertek a Debreceni Zenede diákjai

A hajdúsági duó a XV. Országos „Alba Regia” Kamarazene Versenyen bizonyította tehetségét.

Forrás: YouTube / Hermann László Zeneművészeti SZG és AMI

Köszörüs Sára ifjú kora ellenére már számos szakmai díjat besöpört hazai és nemzetközi megmérettetéseken. A 14 esztendős énekes legutóbb Székesfehérváron bizonyította tehetségét az április 23-án rendezett XV. Országos „Alba Regia” Kamarazene Versenyen. A többtagú hangszeres formációk részvételével zajló próbatételen Boda Marcellel karöltve lépett fel. A duót Ludmány Antalné és Magasné Prokob Gabriella készítette fel a versenyre. A debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola diákjai produkciójukkal első helyezést értek el. Az értékes tárgyjutalmak mellett fődíjként óriási lehetőséget kaptak, hiszen szerepelhetnek a Bartók Rádió egy későbbi koncertfelvételén. 

(Az alábbi felvétel elején hallhatjuk a győztes duót – a szerk.)

Köszörüs Sára idei, rendkívül gazdag koncertprogramjában olyan nívós esemény is szerepel, mint a lengyelországi Ifjú Művészek Fesztiválja, ahol szeptember 8-án Szakál Zsófia debreceni egyetemista zongorakíséretében a krakkói magyar főkonzulátuson azt a műsort adja elő, amivel az IMC-Malopolska nemzetközi versenyen korábban második helyezést ért el – tudtuk meg Köszörüs Zoltántól, Sára édesapjától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában