Égig érő fa

2022.04.13. 13:59

Konyáron újra bebizonyították: hatalmas érték a mese

Immár 18 éves múltra tekint vissza a helyi mesemondóverseny.

Forrás: Bekecs Sándor

Megyei mesemondóverseny döntőjét rendezték meg kedden a konyári Művelődési és Ifjúsági Ház, Könyvtár, Kurucz Albert Falumúzeumban, ahol ezúttal 12 általános iskola diákjai mérték össze tudásukat.

Forrás: Bekecs Sándor

Az eseményt Lénárt Attila igazgató, a verseny főszervezője hagyományosan a nagyhét időszakában rendezte meg, és a verseny előkészületei már hónapokkal a rendezvény előtt megkezdődtek, hiszen iskolai szintű előválogató versenyeken vettek részt a gyerekek, hogy Konyáron már a legjobbak legjobbjai szerepelhessenek.

Hatalmas érték a mese, és még nagyobb öröm látni, hogy napjainkban is még vannak, akik felbecsülhetetlen értékű népmesekincsünk ápolásával foglalkoznak. Különösen nagy öröm az, ha ezt egy gyerek teszi

– fejezte ki elismerését a résztvevőknek Vig Szilárd polgármester.

Balról: Víg Szilárd és Lénárt Attila a keddi rendezvényen | Forrás: Bekecs Sándor

– Konyáron immár 18. alkalommal megrendezett „Égig érő fa” mesemondóverseny megnyitásakor. A település méltán büszke évenként megrendezésre kerülő rangos eseményére, amely helyi, majd járási szintű kezdeményezésből pár éve már megyei hatókörűvé nőtte ki magát – ismertette Lénárt Attila. Idén tizenkét iskola diákjai képviselték településüket a jeles eseményen – A megmérettetés tehetséggondozásban betöltött szerepét jól példázza, hogy a 2022-es év versenyének egyik díjazottja, a most 8. osztályos Sztraka Noémi első alkalommal 2. osztályos tanulóként vett részt az „Égig érő fa” mesemondó versenyen, majd ezt követően minden évben szerepelt – tette hozzá az igazgató.

A szakmai zsűri tagjai Mercs János színművész, rendező, Rózsáné Simor Katalin, az NMI Művelődési Intézet szakmai-módszertani referense és Pető István színművész voltak.

Forrás: Bekecs Sándor

A zsűri ebben az évben is 4 korcsoportban értékelte a versenyzőket. A gyerekek méltó díjazását a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, az NMI Művelődési Intézet, a Vojtina Bábszínház, az Agóra Tudományos Élményközpont és a Nyíregyházi Állatpark támogatták felajánlásukkal. A versennyel egy időben Lénárt Attila „Égig érő fa” című kiállítása is megtekinthető volt a művelődési ház nagytermében.

BS

Díjazottak

 

1-2. osztályos kategória:

1. Tóth Sarolta 2. o. Hajdúbagos

2. Bostyán János 2. o. Hosszúpályi

3. Pál Hanna Angéla 1. o. Pocsaj

 

3-4. osztályos kategória:

1. díj - Fülöp Debóra 4. o. Derecske 

a zsűri megosztott 2. díja- Katona Emma Júlia 4. o. Derecske

és Fehér Benedek 4. o. Hosszúpályi

3. díj - Lakatos Zoltán 4. o. Monostorpályi

 

5-6. osztályos kategória:

1. díj - Dávid Tímea Enikő 5. o. Derecske 

2. díj - Kósa Dzsenifer Virág 6. o. Létavértes

3. díj - Bostyán Zsófia 6. o. Hosszúpályi
 

7-8. osztályos kategória:

abszolút 1. díj - Sztraka Noémi 8. o. Sáránd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában