Csak Hozzád

2022.03.02. 09:46

Szöveges videóval jelentkezett a Neonhal

A Csak Hozzád is egy az olyan szerzeményeink közül, melyek még a 2020-as tavaszi karantén időszakában születtek - számolt be a zenekar.

Forrás: Neonhal-archív

A közösségi oldaluk tanúsága szerint június 10-én került ki és lett publikus egy akusztikus verziója Nagy Tomi interpretálásában. A zenekar végül nyár végére egy kész, teljes változattal állt elő, melynek dobsávjait Szilágyi Istvánnal rögzítették az MMP Stúdióban, a hangszeres és énekfelvételek pedig Csatlós Pál felügyeletével készültek a csapat próbahelyén. 

Ahogy a banda mondja, mindennek rendelt ideje van, a dal születésekor zajló, előre nem látható eseményeknek is. A Neonhal a bezárkózás időszakát egy különösen termékeny kreatív folyamatként élte meg, amikor sokkal több időt fektethettek az alkotásba, mint máskor. A szövegben felbukkanó ellentétpárok ihletője a bibliai Prédikátor könyvének egyik részében található felsorolás. 

Ekkora nagy vész idején tudom, csak Hozzád futhatok

- idézte a refrén záró sorait Nagy Tomi énekes, gitáros. - Nagyon furcsa érzés, amikor egy másfél évvel ezelőtt írt, valamivel több mint egy éve felvett és most publikált dal egyes sorai úgy hangzanak, mintha a mostani eseményekre reflektálnának - tette hozzá.

 

A hangfelvételt a Szikra Projekt támogatta, a szövegvideó Gerő András (Kill Monday Management) közreműködésével készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában