Programajánló

2022.03.26. 17:12

Debrecenben is várja az érdeklődőket a Wunderbar Fesztivál

Március 28. és április 2. között minden a német nyelv körül forog.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Wunderbar Fesztivál elnevezésű, egyhetes országos programsorozat célja, hogy még több embert motiváljon és ösztönözzön a német nyelv tanulására Magyarországon. Ez a nagyszabású rendezvény Németország, Ausztria és Svájc nagykövetségeinek és kultúraközvetítő szervezeteinek a kezdeményezése: sokszínű programok mutatják be, miért is érdemes ma németül tanulni. Országszerte játékos és interaktív események várják a nyelvtanulás iránt érdeklődő fiatalokat és felnőtteket – függetlenül attól, hogy valaki korábban tanult-e már németül vagy még csak most tervezi, hogy belevág ebbe az izgalmas kalandba.

 

Nemcsak a nyelvtanuláshoz kaphatnak hasznos tippeket azok, akik felkeresik a fesztivál eseményeit: az ország iskolái, egyetemei és kulturális intézményei által szervezett mintegy 120 rendezvény a német nyelvű kultúrába is bepillantást enged. A hét folyamán a tudományos ismeretterjesztő előadások és kiállítások, gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok, játékok, táncházak, között válogathatnak az érdeklődők.

 

Debrecenben a programhetet a Debreceni Német Kulturális Fórum koordinálja – tájékoztatott a debreceni önkormányzat.

 

A Wunderbar Fesztivál debreceni programjai

 

  • Március 28-án, 14 órakor megnyílik a Képek a tudomámyból kiállítás a Batthyány utca 24. szám alatt, a Deutsches Kulturforumban.
  • Március 29-én a Kölcsey Központban megrendezik a Német Karriernapot, ahol 12 német érdekeltségű, debreceni telephelyű cég várja a diákokat.
  • Március 30-án, a német nyelv napján a Debreceni Csokonai Gimnázium mint DSD-Iskola (Német Nyelvi Diploma Program) és a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium mint PASCH-iskola (német partner iskola) bemutatkozó előadásai láthatók a Debreceni Egyetemen.
  • Március 30-án a Kölcsey Központ Nagytermében a Merlin című színdarab magyar nyelvű, német feliratos előadása látható.
  • Április 1-jén, 15 órakor a MODEM-ben a Magyarországi Német Általános Művelődési Központja Baja Kollégiumi Zenekara, Kórusa és Néptánccsoportja lép fel.
  • Április 2-án, 10 órától a Debreceni Egyetemen a német cégek focicsapatai mérköznek meg a 3. Deutsche Liga keretein belül. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában