Beszélgetéssorozat

2022.02.15. 13:52

Újra itt a Velünk élő opera

Pitti Katalin, Berkes János és Janovicz Zsófia lesznek a Velünk élő opera beszélgetéssorozat február 23-i epizódjának vendégei a Csokonai Színházban.

Sólyom Nagy Sándor és Berkes János a Szerelmi bájital című operában | Fotó: Csokonai Színház

Az idén 70 éves debreceni operajátszás nagy alakjait és a jövő énekeseit bemutató, élő koncertélményt nyújtó műsorban Ujvárosi Andrea operaénekes, egyetemi docens segítségével idézik meg az elmúlt évtizedek ikonikus előadásait, művészi eredményeit – tájékoztatta portálunkat a debreceni teátrum sajtóreferense.

Pitti Katalin | Fotó: Csokonai Színház

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja az operairodalom legcsodálatosabb szerepeit énekelte nagy sikerrel a világ számos országában. Legtöbbször Verdi Traviata című operájának Violetta szerepét énekelte, de Puccini Pillangókisasszonyának címszerepét is 16 éven át alakította. Operaszerepein kívül szívesen énekli Bach, Mozart, Verdi, Liszt, Kodály oratórikus műveit. Sok felkérést kapott az operett világába is.

 

Berkes János operaénekes, Érdemes Művész, az Operaház Örökös tagja. Lenszkij szerepében debütált Csajkovszkij Anyegin című operájában. A művész 1981 és 1984 között a bécsi Raimund Theater magánénekese volt, de fellépésekre rendszeresen hazajárt Magyarországra. Kedves szerepei között említette Lenszkijt az Anyeginből, Cavaradossit a Toscából, Almavivát A sevillai borbélyból, Alfrédot A denevérből és Rodolfot a Bohéméletből. Rengeteget turnézott, többek között Japánban, Ausztráliában, Indonéziában, Dél-Amerikában.

 

A fiatal énekesnemzedék tagjai közül ezúttal Janovicz Zsófia kapott meghívást.

Velünk élő opera február 23-án 18 órától a Csokonai Irodalmi Laborban. Az esemény látogatása védettségi igazolványhoz kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában