Kultúrtipp

2022.02.11. 14:01

Tudnak-e az anyagok viselkedni? – Kiállítás a Vojtinában

A minket körülvevő matériákra fókuszál a Vojtina Bábszínház új kiállítása.

A Tudnak-e az anyagok viselkedni című tárlat megnyitója február 14-én, 13 órától lesz a bábosházban. Mint azt a meghívóból megtudhatjuk, olyan anyagokból alakítanak ki felületeket, amelyeket az érzékszerveinkkel felfoghatunk, láthatjuk, tapinthatjuk, hallhatjuk, illetve érezhetjük őket. A szervezők játszanak a színekkel, illatokkal, halmazállapotokkal, aszerint kutakodnak az anyagfajták között, hogy melyikkel, mit, hogyan érdemes létrehozni, mit lehet kifejezni. S mivel élő és élettelen környezetünket rengetegféle anyag építi fel, a kísérletezések száma szinte végtelen. 

 

A bábszínházi alkotók lényeges kérdése, hogy egy bábut miből alakítsanak ki, hiszen egy-egy anyag viselkedése, tulajdonsága meghatározza a létrehozandó karakter formáját, mozgását, sőt, esztétikáját. Természetes tehát, hogy a bábraktárból is többféle érdekes figurát láthat majd a rendezvényre betérő. A tárlatot hétfőn Láposi Terka, a Játszószínház művészeti vezetője nyitja meg. Közreműködik Mózes Zoltán, az Artus Társulat tagja, előadóművész, zeneszerző. 

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában